Perfect Home 10064 kukta 9 liter

Perfect Home 10064  kukta 9 liter
Perfect Home 10064 kukta 9 liter
Raktáron 
10 000 Ft
A kukta technológiájának lényege valóban egyszerű: ha egy lezárt edényben kezdjük el hevíteni a vizet, a gőz nem tud távozni, az edényben pedig egyre nagyobb lesz a nyomás. A főzési hőmérséklet is egyre nő, egyre magasabb ponton válik gőzzé a víz. Az alapanyagok így sokkal gyorsabban puhulnak meg, az étel hamarabb készül el, mint a hagyományos főzéskor.

A Perfect rozsdamentes nemesacél kuktája akkutermikus aljjal és mágnesezhető maggal rendelkezik, ezáltal indukciós főzésre is alkalmas - így téve még hatékonyabbá és energiatakarékosabbá a főzést.

A legújabb indukciós technikával ellátott edényekre jellemzően sokkal hamarabb készül el az étel, kevesebb energia felhasználásával. Így Ön nem csak a konyhában töltött idejét spórolhatja meg, de takarékosabb energia-felhasználást is elérhet, s ez a havi számlákban is szemmel látható lesz!

Anyaga: Nemesacél
Színe: nemesacél, ezüst
Űrtartalom: 9 liter
Indukciós főzőlapon: igen
Kerámialapos főzőlapon: igen
Elektromos főzőlapon: igen
Gázfőzőlapon: igen
Mosogatógépben: igen
Fedő anyaga: nemesacél
Fedő színe: nemesacél

Inox edények

Ez a termék korszerű, nem rozsdásodó nemesacélból készült. Hosszútávú, stabil minőség megtartására tervezték, maximális teljesítmény s kényelem biztosítása mellett. Ezek, mindamellett, hogy jelentősen megkönnyítik a konyhai munkát, néhány nagyon fontos kezelést, karbantartást igényelnek. Kérlek, lvasd el figyelmesen az alábbi útmutatót!
Első használatot megelőzően távolítsd el az összes címkét, ragasztót és csomagolást, majd óvatosan, enyhe mosogatószeres, nem karcoló szivaccsal, meleg vízben mosogasd el. Alapos öblítés után töröld szárazra egy puha konyharuhával. Akkor járunk el helyesen, ha a inox edényeinket kevés növényi olajjal ápoljuk úgy, hogy a felesleget száraz konyharuhával letöröljük. Néhány használat után ezt ismételd meg annak érdekében, hogy a termék hosszú ideig megőrizhesse csillogását. Amennyiben az anyagot úgynevezett sóvirágok (fehér vagy rozsdabarna színű), foltok keletkeznek (főleg mosogatógépben való elmosásra jellemző), pár csepp citrommal vagy ecettel eltűntetheted azt.

Kezelési útmutató

- Közvetlenül használat után az edényt húzd félre a tűzről egy stabil, hőálló felületre.
- Ne próbáld az edényt természetellenesen, hirtelen lehűteni (pl vízzel), mert (főleg a szendvicstalpas) az edény károsodhat.
- A nemesacél kiválóan tűri a nagy hőmérséklettartományt, de időtállósága megköveteli, hogy ne tedd ki extrém magas vagy alacsony hőmérsékletnek. Így próbáld elkerülni azt, hogy hűtőszekrényben, fagyasztóban hosszabb időre betedd, illetve az üres edényt hosszabb időn keresztül hevíted.

Tisztítási útmutató

- Ha az edénybe beleszárad az étel, áztasd be meleg vízbe kis időre.
- Használj enyhe tisztítószert és meleg (forró) vizet mosogatáshoz.
- Ideális esetben nincs szükséged súrolószer, zsíroldó, vagy akár dörzsi használata.
- Az edény mosogatógépben is elmosható. Célszerű elmosást követően az edényt puha konyharuhával szárazra törölni, szükség esetén pár csepp citromlével vagy ecettel csillogóvá varázsolni.

Emlékeztető

- Ne használd extrém magas vagy alacsony hőmérsékleten
- Kerüld a kemény szivacs, dörzsi és éles fém konyhai eszköz használatát (pl. villa, kés, stb. )
- Ne hagyd az üres edényt a forró tűzön
- Miután befejezted a főzést, húzd félre az edényt.
- Ne hagyj őrizetlenül forró olajat az edényben :)
- Az edény főzésre való, étel tárolására próbálj más terméket találni :)